Allmänna tips när du ska hitta en bra bröllopspresent

När ett par gifter sig är det mycket praktiska bestyr som väntar; inte minst ska de båda respektive bohagen med både möbler, prylar och kläder synkas och koordineras till en samlad enhet. Risken (eller chansen, beroende på hur man ser det) är stor att man får dubbla uppsättningar av saker och ting, men kanske upptäcker man också att vissa saker fattas helt. Det är dessa tankar du som gäst bör ha i bakhuvudet när du ska införskaffa din bröllopspresent till paret. Vad tror du att de redan har för mycket av, och vad kommer de att behöva? Såvida du inte är synsk kan du förstås inte veta med säkerhet, men dina gissningar kan innebära en vägledning så god som någon.

Tänk också på att försöka göra din present både neutral och personlig på samma gång. Detta kan låta som en paradox, men tänk efter: en present behöver vara relativt neutral till sitt utseende, eftersom den ska falla både brud och brudgum i smaken och dessutom passa i deras nya gemensamma hem. Samtidigt blir ju en helt alldaglig sak ganska intetsägande, så en liten personlig touch på det hela är en stor fördel. Vet du till exempel några speciella artister som de båda makarna tycker om? Ge bort två biljetter till bandets nästa konsert. Har paret ett antal gemensamma resor till Nordafrika bakom sig? Satsa på något neutralt föremål som till exempel en handgjord pläd, men med ursprung från Marocko för att även fylla den personliga funktionen.

Ett sista tips är att inte bli för bekväm i ditt letande. Det vill säga, gå inte bara till närmsta varuhus och titta efter produkter märkta med ”bröllopspresent”. Vidga istället dina vyer, både vad gäller valet av present och sättet att hitta den på. Våga utnyttja dina kontakter för tips och råd, surfa runt på internet efter spännande idéer, och ta gärna hjälp av nära anhöriga till bröllopsparet för att se om något speciellt skulle kunna glädja dem. Med detta sätt att jobba maximerar du dina chanser till att hitta den mest klockrena bröllopspresenten av alla!

Leave a Reply