Till vem köper man en bröllopspresent till egentligen? Sin vän eller till paret?

När man är bjuden till ett bröllop så är det vanligast att man känner den ena parten mer än den andra. Bruden är kanske ens barndomsvän men man känner brudgummen sedan flera år tillbaka i egenskap av att vara vännens partner. Ibland kanske man blir bjuden till ett bröllop där man inte känner den ena parten så väl, eller kanske aldrig ens har träffat personen i fråga. Hur gör man då när man köper en bröllopspresent. Hur ska man tänka då?

För och främst köps en bröllopspresent i första hand till bröllopsparet och inte till den du känner bäst, även om du vet precis vad hon önskar sig och även om det kanske skulle “gynna” båda två (tex en snygg nattdress). Det spelar dock ingen roll, en bröllopspresent köps till paret och inte till en person.

När det gäller smak och tycke så får du dock basera presenten på den personen du känner. Köper du en inredningsdetalj så köp något din vän skulle gilla, du kan ju inte veta vad hennes respektive skulle gilla ändå. Köper du en upplevelsepresent (vilket blir vanligare och vanligare) så se till att det blir en upplevelse som för dem samman. Det behöver inte nödvändigtvis vara något romantiskt, även om det är vad som känns närmast till hands. En äventyrsupplevelse (om båda gillar det!) kan föra paret närmare varandra och skapa fina minnen. Även här gäller att ha viss koll på vad den andra skulle gilla, eller åtminstone inte hata!

Till skillnad från bröllopspresenten kan sedan ett eventuellt bröllopstal riktas mer åt den person du känner bäst, men det är en helt annan historia!

This entry was posted in Övrigt.

Leave a Reply