Vad bör man INTE ge som bröllopspresent?

När man är på bröllopsfest och ser hur presentbordet formligen svämmar över av rosettprydda askar, korgar och kuvert, är det lätt att tänka att ”det hade inte spelat någon roll vad jag köpte, min present kommer ändå att drunkna i mängden”. Ingen tanke kan dock vara mer felaktig! För brudparet är det ett sant nöje att tillsammans gå igenom den gemensamma skörd av gåvor, som inte bara tillhör en av dem utan båda två lika mycket. Man skriver ofta upp vilken av gästerna som gav vad, för att sedan kunna skicka ut lite mer personliga tackkort. Det är av denna anledning som du inte vill riskera att komma med en mindre lyckad present – det kommer nämligen inte att passera obemärkt förbi.

Så vad kännetecknar då egentligen en ”dålig” bröllopspresent? En uppenbar faktor är förstås att det är något riktigt oanvändbart och fult som man helst bara vill gömma undan. Se därför upp för att köpa skrymmande föremål med egensinnig design – över huvud taget är inredning för det mesta en ganska dålig idé, eftersom det är så pass svårt att pricka in precis vad brudparet vill ha i sitt hem.

Något man inte heller bör ge bort i bröllopspresent är något som på papperet skulle kunna vara en lyckad gåva, men som verkligen inte passar just det här brudparet i fråga. Ett exempel vore att ge bort tårtspadar till paret som ständigt går på olika dieter, ett presentkort på fallskärmshopp till bruden med höjdskräck, eller städhjälp till det par som faktiskt gillar att hålla det rent och snyggt i sitt hem. När en bröllopspresent blir så tydligt fel är det inte bara ett slöseri med pengar, utan det vittnar också om gästens bristande engagemang. Som nybliven brud eller brudgum kan man till och med börja fundera på hur väl man egentligen känner den här personen, om detta är hans eller hennes bild av en lämplig present. Med andra ord – lämna ingenting åt slumpen, utan läs vidare bland tipsen här på sidan eller på Presenttips.se’s sida om bröllopspresenter!

Leave a Reply