Vad kan man ge som bröllopspresent?

Först och främst: när du ska välja ut din bröllopspresent bör du involvera din egen kropp, på så sätt att du lyssnar till både hjärta, hjärna och magkänsla. Ingen av dessa faktorer är mer eller mindre viktig än de andra; hjärtat och magkänslan resonerar mer känslostyrt och går på vad som ”känns rätt”, men hjärnan bör också få säga sitt om saken. Saker som passar bra att ge bort i bröllopspresent har alltså förmågan att göra både dig och själva brudparet nöjda, på alla fronter.

För att nämna några exempel på saker som brukar vara lämpliga att ge ett brudpar, så kan man tala om två kategorier av presenter: de klassiska och de lite mer ovanliga. Till de klassiska gåvorna hör bland annat fina champagneglas, pengar till bröllopsresan, matsilver och presentkort på olika affärer. Bland de mer annorlunda och vågade bröllopspresenterna hittar man saker som hemgjorda CD-skivor, upplevelser, fruktträd och presentkort på spa. Man kan också ge matchande och lyxiga accessoarer men se då till att ge till båda parterna.

Huruvida du ska välja en klassisk bröllopsgåva eller en mer annorlunda variant beror inte bara på hur pass glada både du och mottagarna kommer att bli, utan också på saker som budget och planering. Många gånger är det till exempel lättare att köpa ett presentkort på Cervera eller Duka, än att styra upp ett välsmakande hembesök av en kändiskock. Men går ni ihop några stycken så blir ni fler som delar på både priset och planeringen, vilket förstås är en fördel. Hör dig för om någon i din närhet har lust med samma slags present som du!

Leave a Reply